sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Ikava, osa 1

Tassa muutama asia, joita kaipaan Suomesta ja joita tulen kaipaamaan Kanarialta. Enemman tai vahemman.

SALMIAKKI!
Olin 6 viikkoa ilman jokapaivasta salamiakkiannostani. Sitten luovutin ja pyysin siskoa kaymaan Makuunista mattosakin. 4 paivan sijjaan toimitus kestiki 14 paivaa, mutta voi ihanuutta ko paketti saapu. Kylla oli tyytyvainen olo ko verenpaineet pomppas taivaisiin ja kitalaki meni haavoille.

Karkki
Luulin rakastavani karkkia, mutta tanne tultua tajusin rakastavani vain hyvia karkkeja. Vaikka hedelmakarkit ei kuulukkaan lemppareihin, niin niita tarvitaan tasapainottamaan salmiakin suolasuutta etta sita voi syya taas lissaa. Taalta en oo loytany viela yhtaan oikiasti hyvvaa karkkia. Ruokakauppojen valikoimat on ihan saalittavia ja karkkikaupoista loytyy vain sairaan kalliita lollykoita. Ei ihime etten oo kertaakaan nahany paikallisten syovan karkkia. Joku vois tasta paatella, etta jokapaivanen karkinsyonti ois vahentyny mutta ei. Sen sijjaan tullee syotya enemman ko yrittaa tyydyttaa karkinhimoa.

Einekset
Kiitos Atria ja Saarioinen etta teetta ihmisten elamasta helppoa. Taalta on vaikia loytaa kaupasta eineksia. En mielellaan laita ruokaa ja siina vaiheessa ko muistan etta pitas syya, on myohasta alakaa potun kuorintaan. Oon myos pihi ruuan suhteen, mielummin syon kuhan jotaki ja kaytan pennoset shoppailuun. Tahan soppiiki hyvin yks patka luonnehoroskoopista, minka Nina just lahetti: 'Koska aineelliset seikat eivät herätä vesimiehessä suuria tunteita, ei hän paneudu ruokailuunsakaan kovin syvällisesti. Pelkkä hengenravinto saattaa pitää sähköisen Uranus-ihmisen pitkäänkin pystyssä. Lounaaksi saattaa riittää pala mustaa leipää, toisinaan hän ei muista syödä lainkaan.'

Hanavesi
Kuinka heleppoa Suomessa onkaan juua vetta. Vesitonkkia on tylsa kantaa kaupasta ja niitten kaytto on hankalaa. Vetta on tullu juotua viela vahemman ko kotona.

Leipa
Leivan ostoki on tehty hankalaksi. Aluksi yritin vakisin syya valakostaki valakosempaa paahtoleipaa, kunnes hoksasin ihanat uunituoreet patongit. Neki alkaa kuitenki jossain vaiheessa tulemaan korvistaki ulos ja lisaksi niita ei voi juurikaan ostaa ennakkoon ko kuivettuvat niin nopsaa. Mutta voih, tulen niin kaipaamaan kulmaleipomon valkosipulileipaa. Uunituore muhkia leipa, joka pursuaa valakosipulitaytetta, hamskis!

Kahvilat ja baarit
Tassa maassa on asukaslukuun suhteutettuna eniten baareja maailmassa. Kymmenen askeleen valein on jonkunakonen paikka, josta saa taytettyja patonkeja tai isompaa syotavaa muutamalla eurolla. Kalja maksaa pari euroa ja viinilasi euron tai kaks. Tequilankaan hinta ei paata huimaa ;)

Koirat
Taalla on varmaan vakilukuun suhteutettuna myos maailman eniten koiria. Irrallaan kulkevia pikkukoiria ja ihan uskomattoman fiksuja. Nyt on vahva rotusuosikki, jos joskus koiran saan.

Turvallisuudentunne
Kertaakaan en oo illalla/yolla yksin kadulla kavellessa pelanny. (Vaikka ois ehka joskus pitany.) Oulussa en mielellaan liiku yksin pimialla, varsinkaan iliman ryostohalytinta :D Askassa pelkaan vain pimeyden morkoja mutta niitakaan ei taalla ole..

Huutelu
Joka kerta ulkona liikkuessa kuuluu vahintaan yks huuto. Aluksi oli raivostuttavaa, ko vieraat ihmiset moikkailee tai huutelee perraan. Nyt siihen on tottunu ja se on alkanu jopa huvittamaan. Vain kerran on Hola guapa -huutelija saanu vastaukseksi Painu vittuun :D Suomeen tultua saattaa kaupungilla tuntia olonsa yksinaiseksi ko siellahan on paha moka ees kattoa vastaantulijoita silmiin. Ihimiset on muutenki taalla tottunu puhumaan vieraille. Tama on minusta vain mukavaa, koska alan Suomessa ite vahingossa juttelemaan vieraille kauppajonossa tai liikennevalojen vaihtumista ootellessa. Taalla on ollu vain harvoin bussimatka, etta kukkaan ei ois kysyny tai sanonu mittaan. Viimeksi eilen vanhassa kaupungissa vanhempi mies tuli puhumaan jotain ja sanoin eka vaan etten ymmarra. Se kuitenki vaan jatko ja sano etta taijjan olla suomalainen. Siina se aikansa selitti suomalaisesta tanssija-kaveristaan ja suomalaisten kauneudesta. Si, si señor.

Ruokakaupat
Pienempia ruokakauppoja on taalla joka nurkalla. Halvempia ko Suomessa, mutta ei niista meinaa osata ostaa mittaan. Maitokaan ei ole kylmakaapissa. Mutta, kaupan kassat pakkaa ostokset valmiiksi! Pussit on ostosten maarasta riippuen suomalaisiin verrattuna erittain pienia, yks paiva laskin, etta isomman perheen ostokset pakattiin 22 muovipussiin. Miksi muuten Suomessa ei oo ennaa Spareja?

Vaatekaupat
Vaatteet on halvempia ja kivempia ko Suomessa. Taalla shoppailusta voi jopa nauttia ko on niin helppo loytaa ostettavaa. Junttina aattelin, etta kaupat ois taalla taynna kesavaatteita, mutta samanlainen talvimuoti taalla on ko Suomessaki. Oon ostanu taalta muun muassa toppatakin ja talvikengat, mutta paikallisten tavasta poiketen en oo viela rohjennu kayttaa niita. Iso miinus vaatekaupoissa on myyjat, koska yleensa ne on noin 30-vuotiaita. Sen ikaset ihmiset on taalla (mitenkaan yleistamatta) aivan kamalia! En tiia mika kriisi niilla on, mutta harjotteluissa, kaupoissa, kadulla ja ihan missa vaan , vittumaisimmat ihmiset on kolmikymppisia naisia. Eivatka vahingossakaan voi puhua muuta ko espanjaa. Ja hei, missa on Suomen kiinalaiskaupat? Niista loytyy ihan mita vaan ja hullun halvalla.

Huuh, naita asioitahan riittaa nakojaan listattavaksi toisellekki kertaa.. Mutta loppuun viela yks, ja se tarkein.

Tarkiat ihimiset
Jos teita on Suomessaki ikava, niin miten taalla! Voi sita onnenmaaraa ko reilun viikon paasta nakkee niin paljon loistavia ja rakkaita ihimisia. Ja hullua kylla, kuinka ikava onkaan suomalaisia junttijatkia! Varsinki kaikki pohojosen pojat, ohan ne niin liikuttavan tolloja ja aalioita ;D
<3

2 kommenttia:

  1. luin että ooppa sie alkanu panostaan ruokailuun :O
    "Oon myos pihi ruuan suhteen, mielummin syon kuhan" :DD
    <3

    VastaaPoista
  2. Pitää Askassa pelätä muutaki ku pimeyden mörköjä.... :D Punaisia silmiä.
    Mk

    VastaaPoista